geboren : 1984

Verhaal van Bart volgt……

Judotrainer A
3e DAN

Hallo, mijn naam is Marcel Rogge. Ik ben in februari 2014 begonnen met judo, een sport waar mijn zoon Tijs toen al ruim 2 jaar veel plezier aan beleeft. Door het jaarlijks ouders op de mat bij onze club ben ook ik enthousiast geworden en heb samen met nog een paar andere ouders de stap gemaakt om op mijn 36ste alsnog te beginnen met judo. Deze stap was een stuk minder groot dan ik verwachtte en viel, ondanks dat ik al iets ouder was dan de gemiddelde starter, heel erg mee. Ondertussen is judo voor mij meer dan zomaar een hobby. Momenteel coach ik vaak de wedstrijd judoka's met veel plezier en voldoening. Mijn doel is de kinderen te motiveren en het beste uit zichzelf te halen. Daarbij vind ik dat plezier op nummer 1 moet staan. Tegenwoordig assisteer ik steeds vaker bij het lesgeven bij zowel de wedstrijdtraining als bij de techniektraining. Ik vind niets zo mooi dan mensen iets te kunnen leren, daar komt bij dat ik hier zelf ook weer veel van leer. Ik hoop nog heel wat jaartjes onderdeel van de judosport te mogen uitmaken als coach, assistent trainer en uiteraard zelf op de mat. Mijn ambitie voor de toekomst is om ooit zelfstandig judo leraar te kunnen worden. Met sportieve groet, Marcel Rogge
Hallo, mijn naam is Roy Stevens. Ik ben leraar en voorzitter bij Judoclub Brunssum. In 1987 ben ik, pas op mijn achttiende jaar, begonnen met judo. Samen met mijn broertje Frank ben ik destijds bij Judoclub Brunssum gestart en ik ben er nooit meer weggegaan. Ik heb bij JC Brunssum van verschillende goede leraren les gehad en ook buiten de vereniging heb ik bij een aantal deskundige leraren langere perioden les mogen volgen. Eind jaren 90 heb ik mijn eerste en tweede dan en judojeugdleider-bevoegdheid gehaald en in 2001 mijn derde dan. In 2013 heb ik mijn judoleraar-A diploma gehaald. Ik ben namens de vereniging A-lid van de NVJJL, de vakvereniging voor budo-leraren en volg daar stages en workshops. Natuurlijk bezoek ik regelmatig stages en workshops om mijn (technisch) niveau op peil te houden. Inmiddels geef ik vanaf eind 90-er jaren les, al was ik begin jaren 90 ook al actief als coach/begeleider en stond ik als assistent op de mat. Vanaf het eerste jaar van mijn lidmaatschap ben ik als ook actief bestuurslid bij JC Brunssum. Met een kleine onderbreking ben ik als voorzitter van het bestuurlijk kader bezig met daarnaast nog vele taken, vooral voor het technisch kader, en diverse commissiewerkzaamheden. De leukste uitdagingen binnen de vereniging vind ik het uitwerken en organiseren van projecten. Het opzetten van het JCB-toernooi, de opstart van de ouders-groep en het judo4school-project zijn daar enkele voorbeelden van. Daarnaast vind  ik het plannen en maken van schema’s leuk om te doen, iets wat binnen deze vereniging goed van pas komt. Ik hou van orde ofwel het scheppen van orde. In mijn dagelijks werk als informatieanalist moet ik gestructureerd en nauwkeurig te werk gaan en dat kan ik dus prima toepassen bij Judoclub Brunssum. In de nabije toekomst wil ik mij nog richten op het ontwikkelen van een goede techniekgroep, waarbij de beheersing van tenminste de kata voor de eerste t/m derde dan voorop staat. Daarnaast moet de vereniging nog meer een echte familievereniging worden, waarin recreatief judo en leuke activiteiten een prominente plaats in ons programma hebben en niet alleen voor de leden maar ook voor familie. Verder wil ik mij richten op een persoonlijke ontwikkeling door het volgen van de opleiding tot judoleraar B en het behalen van hogere graduaties. Daarnaast heb ik meegeholpen en ben ik initiator geweest bij verschillende activiteiten. Enkele nog bekende activiteiten/projecten:  het eerste JCB toernooi in 1999 (ter gelegenheid van 20 jarig JCB-jubileum) en vele daarna, Judograaf, WeSP, judoka van de maand, Jan Linders actie, judogroep ouders, project judo4school. Daarnaast verleen ik medewerking aan tal van andere activiteiten en projecten (zoals project schooljudo.nl)
Hallo allemaal Zoals vermeld onder mijn foto is mijn naam Xander en ik verzorg de kata/examentrainingen bij de senioren. Daarnaast fungeer ik ook als invaller bij de jeugdgroepen.   Ik heb mijn judoleraar A diploma gehaald in 2009 op het CIOS met ambities in de toekomst om judoleraar B te worden, maar helaas is dit nu nog niet mogelijk in combinatie met mijn studie op de ALO.   In het jaar 1999 ben ik met judo begonnen en vrijwel meteen ook met wedstrijden. Ik heb zelf bij veel verschillende verenigingen gezeten om zoveel mogelijk kennis en ervaring op te doen. Zelf beoefen ik ook nog Jiu Jitsu, atletiek en scuba duiken.